Sorbet de pepene
3 august 2014
Altele
Sorbeturile sunt bune şi pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Pentru ele, dar nu numai, îţi propunem această reţetă.
Preparare 30’ Dificultate: mică Porţii: 4 Ai nevoie de
400 g pepene galben
200 ml apă
150 g zahăr
1 lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Cureţi pepenele de coajă, îl cureţi de sâmburi, apoi îl tai în bucăţi mici şi pui la mixer, până se transformă într-un piure. Pui apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, apoi laşi să se răcească.
Torni siropul peste compoziţia de pepene, amesteci până se omogenizează şi pui sorbetul în forme, la congelator, trei-patru ore. În acest timp, mai scoţi din când în când şi amesteci, ca să nu se formeze cristale de gheaţă.
sursa foto: Photocuisine