Spaghete cu pesto şi parmezan
1 august 2015
Altele
Cu puţin sos pesto şi cu puţin parmezan poţi prepara cele mai bune spaghete.
Ce ai nevoie
200 g spaghete 100 g parmezan ras
50 g frunze proaspete de busuioc
1 lingură seminţe de pin
1 căţel de usturoi
3 linguri ulei de măsline
sare
piper proaspăt măcinat
Cum se prepară
Se mixează în blender frunzele de busuioc împreună cu seminţele de pin şi căţelul de usturoi. Se adaugă uleiul de măsline şi se mixează până se formează o compoziţie păstoasă.
Se condimentează, după gust, cu sare şi piper proaspăt măcinat. Separat, se fierb spaghetele al dente în apă cu sare, se strecoară şi se aşază într-o salatieră mare. Se asezonează, după gust, spaghetele cu sosul pesto, se presară deasupra parmezan ras şi se servesc decorate cu frunze de busuioc verde.