Spaghete cu pui şi lămâie
Ingrediente
Sare
400 g spaghete
1 lingură ulei de măsline
400 g piept de pui dezosat
Piper
2 linguriţe condimente italieneşti
50 g unt
1 ceapă roşie mare
400 g sparanghel
200 ml smântână
125 supă de pui
zeama de la o lămâie
3 caţei de usturoi, pisat
200 g mozzarella sfărâmată
50 g parmezan răzuit
1 lămâie tăiată în 4
Pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Fierbi pastele cu un praf de sare potrivit indicaţiilor de pe pachet. Apoi le scurgi şi le pui înapoi în oală.
Încingi uleiul într-o tigaie. Pui carnea de pui şi asezonezi cu sare, piper şi condiment italieneşti. Laşi 8 minute pe fiecare parte. Când este gata transferi pe o farfurie apoi tai în felii subţiri.
În tigaia în care ai gătit carnea de pui topeşti untul. Adaugi ceapa roşie şi sparanghelul şi asezonezi cu sare şi piper. Laşi 5 minute şi apoi pui smântâna, supa de pui, zeama de lămâie, usturoiul şi laşi să fiarbă 5 minute. Apoi, adaugi brânza şi laşi să se topească. Pui feliile de lămâie şi spaghetele fierte.
Pui pe farfurie pastele, pui felii de pui, parmezan şi pătrunjel şi serveşti.