Spaghete cu scoici şi vin alb
Combinaţia de paste şi fructe de mare nu este specifică gastronomiei româneşti. Dar o adoptăm cu mare plăcere pentru gustul bun şi, desigur, pentru faptul că se prepară în timp-record.
Ingrediente
300 g spaghete 400 g fructe de mare congelate, să aibă şi scoici cu cochilie 3-4 căţei de usturoi 250 ml pulpă de roşii (conservă) 100 ml suc de roşii 100 ml vin alb sec 2-3 linguri ulei de măsline busuioc oregano sare piper
Preparare
Fierbi fructele de mare 2-3 minute, le strecori şi le dai deoparte. Separat, fierbi al dente spaghetele în apă cu sare, le strecori şi le treci prin apă rece.
Între timp, cureţi şi tai felii subţiri usturoiul, îl căleşti în uleiul bine încins, amestecând mereu să nu se ardă, adaugi peste el pulpa şi sucul de roşii, vinul, busuioc, oregano, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă câteva minute, până scade puţin.
Adaugi fructele de mare gata fierte şi le laşi să dea în câteva clocote. Adaugi spaghetele peste sos, amesteci bine şi le aşezi pe un platou cald. Le serveşti imediat.