Spanac cu cârnaţi la cuptor FOTO
Carnea şi legumele au făcut întotdeauna casă bună. Dacă mai adaugi şi un pic de brânză sau caşcaval, meniul promite a fi delicios. Poţi prepara tarta şi cu spanac crud. Îl speli, îl opăreşti 1-2 minute, îl pui la scurs, apoi îl tai. Dacă nu-ţi place caşcavalul, poţi pune în compoziţia acestui fel de mâncare de spanac cu cârnaţi la cuptor, orice fel de brânză tare doreşti.
Spanac cu cârnaţi la cuptor - Ingrediente (1 tavă)
1 m cârnaţi proaspeţi 3 cepe 3 linguri făină 50 ml vin roşu sec 500 g spanac congelat 4 ouă 100 ml smântână 300 g caşcaval ulei sare piper câteva fire rozmarin uscat
Spanac cu cârnaţi la cuptor - Mod de preparare
Aşezi cârnaţii într-o tavă rotundă în care ai întins hârtie de copt şi-i dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.
Tai ceapa julien şi o căleşti într-o tigaie cu ulei. Când se rumeneşte, dai tigaia deoparte, şi o amesteci cu făina până se omogenizează, apoi o pui pe foc şi torni vinul în fir subţire. Laşi puţin să se evapore alcoolul, apoi amesteci bine. După ce s-a omogenizat, dai deoparte.
Separat, amesteci ouăle, spanacul decongelat, smântâna, caşcavalul ras, sarea, piperul şi rozmarinul. Amesteci bine toate ingredientele, apoi încorporezi ceapa.
Scoţi tava cu cârnatul copt şi întinzi peste el uniform compoziţia cu spanac. Dai vasul la cuptor alte 30 de minute, până se rumeneşte.