Spumă de ciocolată
Cel mai simplu, dar gustos, desert pentru acest sfârşit de săptămână. O propunere aromată şi delicioasă! Ingrediente
170 g ciocolată amăruie
4 gălbenuşuri
50 g zahăr
20 ml coniac
125 g unt
30 ml cafea concentrată
4 albuşuri
250 g frişcă
portocală confiată
Mod de preparare
Baţi gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie. Adaugi coniacul şi continui să baţi până când amestecul devine spumos, apoi muţi castronul în apă rece şi baţi în continuare până se îngroaşă amestecul. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, apoi adaugi cafeaua concentrată şi laşi să se răcorească. După ce s-a răcit, adaugi crema de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă. În crema de ciocolată adaugi treptat frişca, apoi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor până se omogenizează. Clăteşti cupele cu apă rece, torni crema, ornezi cu portocale confiate şi dai la rece pentru câteva ore.