Steluţe fragede

7 august 2017   Altele

Doamna Mirela Gheorghe din Constanţa ne-a trimis reţeta celor mai fragede fursecuri aromate cu migdale şi rom.

Ingrediente Pentru aluat ● 3 căni făină ● 1/2 linguriţă praf de copt ● 1/4 linguriţă sare ● 200 g unt moale ● 2 ouă ● 1 cană zahăr pudră ● 1 plic zahăr vanilat Pentru glazură ● 1 lingură miere ● 1 ciocolată albă ● vanilie, după gust ● rom, după gust ● migdale, după gust

Cerni făina şi o combini cu sarea şi cu praful de copt. Adaugi untul şi amesteci bine. Separat, baţi ouăle cu cele 2 tipuri de zahăr şi le încorporezi în făină. Frămânţi un aluat care va fi uşor sfărâmicios. Îl întinzi în foaie şi decupezi forme de fursecuri după cum doreşti. Aşezi formele de aluat într-o tavă tapetată, le dai la cuptorul încins 15-20 de minute. Le scoţi, le pui într-un recipient, pe care-l acoperi ca să nu se usuce.

Pentru glazură, topeşti ciocolata, adaugi mierea şi esenţele, pe baie de aburi, apoi decorezi după imaginaţie fursecurile.

Mai multe