Stroganoff de viţel cu garnitură de orez şi mazăre

7 august 2015   Altele

O reţetă numai bună pentru o masă în familie, dar şi pentru o ocazie specială, dacă vrei să-ţi impresionezi invitaţii: friptură Stroganoff cu garnitură de orez şi mazăre.

Ingrediente

600 g carne macră de viţel (pulpă, vrăbioară) 

3 linguri de ulei

250 ml supă de viţel

1 1/2 lingură pastă de tomate

4 cepe mici

1 şi 1/2 lingură făină

1 şi 1/2 lingură muştar dulce

100 ml smântână lichidă

250 g ardei gras galben 

sare 

piper  

Pentru garnitura de orez

100 g orez cu bob lung

200 g mazăre congelată

2 linguri unt

sare

mărar pentru decor

Cum se prepară stroganoff cu garnitură de orez şi mazăre

Speli carnea şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. O pui într-o folie de plastic şi o laşi la congelator o oră. Apoi o tai fâşii subţiri şi o condimentezi cu piper, după gust. Torni uleiul într-o tigaie, apoi adaugi untul şi prăjeşti carnea de vită. O scoţi şi o pui într-un vas. Căleşti ardeiul gras, tăiat julien.

Asezonezi cu sare şi piper, după gust, adaugi ceapa, tocată mărunt, fără să o arzi. Presari făina şi amesteci energic 1 minut. Torni treptat supa şi amesteci continuu.

Laşi să fiarbă 5-7 minute. Încorporezi muştarul dulce, smântâna lichidă, pasta de tomate şi condimentezi cu sare, după gust. Laşi să fiarbă încă 2 minute, apoi adaugi carnea de vită. Fierbi înăbuşit până când devine moale.

Între timp, pui la fiert orezul şi separat mazărea. Când sunt gata, le scurgi, le pui într-un vas şi le amesteci cu untul (separat, păstrezi puţină mazăre pentru decor).

Condimentezi cu sare după gust. Acoperi vasul cu un capac. Pui două linguri de ardei gras pe o farfurie, peste care adaugi câteva linguri cu stroganoff şi decorezi cu frunzuliţe de mărar şi boabe de mazăre fierte. Serveşti mâncarea cu garnitura de orez şi mazăre.

Mai multe