Ştrudel cu griş

7 mai 2016   Altele

Să încercăm să preparăm un desert altfel.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 150 ml apă caldă

450 ml apă

75 g griş

3 linguri zahăr

2 linguri ulei

esenţă de vanilie, după gust

Mod de preparare

Cerni făina şi o amesteci cu uleiul, sarea şi apa călduţă. Frămânţi până obţii un aluat uşor moale. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă. Îl ţii 10 minute să se odihnească, după care întinzi o foaie, cât mai subţire, pe care o laşi să se usuce câteva minute.

Pentru cremă, fierbi grişul în apă şi adaugi zahărul şi esenţă de vanilie după gust. Dai deoparte, amestecând constant, până când grişul capătă consistenţa unei creme. Ungi foaia cu o lingură de ulei, întinzi crema şi rulezi. Ungi ştrudelul cu uleiul rămas, îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.

Mai multe