Ştrudel cu mere şi nuci
26 decembrie 2017
Altele
Deserturile de iarnă sunt sinonime cu prăjituri cu mere sau cu nuci, aşadar noi îţi recomandăm să prepari acest delicios ştrudel, care le conţine pe ambele.
De ce ai nevoie pentru ştrudel 1 pachet aluat foitaj 3 mere mari ½ linguriţă scorţişoară 5 linguri zahăr 2 linguri pesmet măcinat 2 linguri făină 100 g nuci mărunţite 1 ou
Cum se prepară ştrudelul
Cureţi merele de coajă, de seminţe şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu scorţişoara, 3 linguri de zahăr şi făina, apoi le laşi deoparte 20 de minute.
Separat, combini nucile mărunţite cu restul de zahăr şi cu pesmetul. Întinzi cele două foi de aluat foitaj, le presari cu amestecul de nuci şi le acoperi cu cel de mere. Rulezi foile şi le ungi cu oul bătut.
Coci ştrudelul 40-45 de minute, la 190 °C.