Sufleu cu brânză şi busuioc

17 februarie 2014   Altele

Sufleul este un preparat pe cât de gustos, pe atât de pretenţios. Însă, dacă urmezi aceşti paşi simpli, e aproape imposibil să nu-ţi iasă.

Ingrediente:

80 g unt 75 g făină 500 ml lapte 150 g brânză de capră 1 lingură busuioc 1 lingură rozmarin uscat (opţional) 4 gălbenuşuri 6 albuşuri sare piper

Mod de preparare:

Scoţi ingredientele din frigider şi le laşi să se încălzească până ajung la temperatura camerei. Acest pas este esenţial în reuşita reţetei, în caz contrar sufleul se va lăsa. Tai busuiocul mărunt şi fărâmiţezi brânza. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Topeşti untul la foc mediu şi adaugi făina puţin câte puţin, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când începe să fiarbă, mai laşi vasul pe foc circa 1 minut, apoi dai deoparte. Adaugi laptele şi rozmarinul şi pui din nou vasul pe foc. Când compoziţia începe să se îngroaşe şi dă în clocot, o mai fierbi 2 minute, amestecând în mod constant.

Stingi aragazul şi încorporezi brânza de capră, apoi laşi compoziţia să se răcească 10 minute. Amesteci gălbenuşurile cu sare şi piper după gust, le torni în vas, adaugi busuiocul tocat şi omogenizezi bine.

Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi uşor de jos în sus. Încingi cuptorul, ungi formele cu unt şi le tapetezi cu făină, înlăturând eventualul exces. Torni compoziţia în forme pe care le pui pe o tavă de cuptor mai adâncă. Aşezi tava la cuptor şi adaugi apă până la jumătatea formei de sufleu. Le coci aproximativ 25 de minute până devin uşor arămii.

Mai multe