Sufleu de ciuperci

13 noiembrie 2016   Altele

Proteine vegetale care înlocuiesc cu succes carnea în multe meniuri, ciupercile pot fi folosite în tot felul de preparate delicioase şi săţioase.

Dificultate medie Preparare 75' Pentru 4 porţii

Ingrediente

300 g ciuperci champignon

150 ml smântână

4 ouă

100 g unt

200 ml lapte dulce

2 linguri făină

1 lingură ulei

2 linguri pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii subţiri şi le căleşti în 50 g unt până se înmoaie.

Separat, încingi restul de unt, adaugi făina, apoi laptele, amestecând mereu până se îngroaşă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust apoi dai deoparte sosul de pe foc şi-l laşi să se răcorească puţin.

Adaugi gălbenuşurile, pe rând, smântâna şi ciupercile călite. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.

Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, apoi o laşi să se coacă în cuptor, aşezat în bain-marie, circa 45 de minute. Serveşti sufleul cald sau rece.

Mai multe