Sufleu de orez

15 septembrie 2014   Altele

Cu bobul lung, rotund sau sălbatic, orezul este o adevărat bucurie pentru fiecare meniu. Iată şi propunerea noastră cu sufleu de orez:

Ingrediente

200 g orez cu bobul lung 500 ml de supă de pui 100 g unt tăiat cubuleţe 250 ml lapte fierbinte 120 g parmezan 120 g caşcaval ras 6 ouă sare piper Mod de preparare

Orezul spălat şi bine scurs se fierbe în supa de pui 15 minute. Se lasă să se răcească puţin, se adaugă laptele, untul, parmezanul şi se amestecă uşor.

Gălbenuşurile se bat separat şi se adaugă în orezul răcit. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţie amestecând uşor.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se toarnă compoziţia, se presară caşcavalul ras şi se coace acest sufleu de orez în cuptorul încins timp de 30 de minute.

Chiftele de orez cu sos Marinara

Chiftele de orez cu sos Marinara

Orez sarbesc

Orez sarbesc

Curcan cu orez si legume

Curcan cu orez si legume

sursa foto: Profimedia

Mai multe