Supă chinezească de vită cu tăiţei
Vrei să ai o experienţă culinară de neuitat? Încearcă supa chinezească de vită cu tăiţei.
Ingrediente
Pentru supă
2 kg pulpă de vită 1 kg coaste de vită 5 căni de supă de pui 5 căni apă ½ căpăţână uturoi ghimbir tocat 2 cepe verzi, tocate mărunt 1 linguriţă combinaţie de condimente chinezeşti ¼ cană zahăr brun anason 2 linguri sos de chili ½ vin chinezesc sos de peşte
Pentru tăiţei
500 g fidea groasă, proaspătă
coriandru, mărunţit
ceapă verde, tocată
Mod de preparare
Într-o oală mare de supă pune carnea de vită şi apa. Lasă să fiarbă pentru 1 minut şi ia oala de pe foc. Scurge apa, astfel înlăturându-se mizeria. Clăteşte carnea de vită ţi las-o în oală.
Pune restul ingredientelor pentru supă în oală şi pune-o pe foc. Lasă sup ape foc până când se fierbe carnea, iar dacă mai este nevoie, mai adaugă apă.
Scoate carnea din supă şi tai-o în bucăţele mici, iar din supă înlătură toate ingredientele, astfel încât să rămână doar supa. Pune supa într-o oală diferită împreună cu bucăţelele de carne şi las-o pe foc pentru 10 minute.
Pune tăiţei într-un bol, pune supă şi bucăţele de carne deasupra şi poţi servi. Adaugă opţional coriandru şi ceapă verde.
Sursa: ang sarap