Supă chinezească de vită cu tăiţei

28 august 2014   Altele

Vrei să ai o experienţă culinară de neuitat? Încearcă supa chinezească de vită cu tăiţei.

Ingrediente

Pentru supă

2 kg pulpă de vită 1 kg coaste de vită 5 căni de supă de pui 5 căni apă ½ căpăţână uturoi ghimbir tocat 2 cepe verzi, tocate mărunt 1 linguriţă combinaţie de condimente chinezeşti ¼ cană zahăr brun anason 2 linguri sos de chili ½ vin chinezesc sos de peşte

Pentru tăiţei

500 g fidea groasă, proaspătă

coriandru, mărunţit

ceapă verde, tocată

Mod de preparare

Într-o oală mare de supă pune carnea de vită şi apa. Lasă să fiarbă pentru 1 minut şi ia oala de pe foc. Scurge apa, astfel înlăturându-se mizeria. Clăteşte carnea de vită ţi las-o în oală.

Pune restul ingredientelor pentru supă în oală şi pune-o pe foc. Lasă sup ape foc până când se fierbe carnea, iar dacă mai este nevoie, mai adaugă apă.

Scoate carnea din supă şi tai-o în bucăţele mici, iar din supă înlătură toate ingredientele, astfel încât să rămână doar supa. Pune supa într-o oală diferită împreună cu bucăţelele de carne şi las-o pe foc pentru 10 minute.

Pune tăiţei într-un bol, pune supă şi bucăţele de carne deasupra şi poţi servi. Adaugă opţional coriandru şi ceapă verde.

Sursa: ang sarap

Mai multe