Supă cremă cu andive şi peşte
Andivele sunt nişte răsfăţate în multe din bucătăriile lumii. Ar putea fi şi în a ta. Iată cum:
Ingrediente
2 andive 150 g somon (sau alt peşte) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri de unt 1 cartof 500 ml supă de pui 200 ml lapte 2 linguri zeamă de lămâie pătrunjel verde piper proaspăt măcinat sare Mod de preparare
Cureţi andivele, îndepărtezi cotorul amar, le speli şi le tai bucăţi. Cureţi ceapa, usturoiul, cartoful, le tai şi le sotezi împreună cu andivele în untul bine încins amestecat cu 2 linguri de apă.
Când încep să se înmoaie, adaugi jumătate din cantitatea de supă de pui şi laşi totul să fiarbă până când sunt bine pătrunşi cartofii.
Treci totul prin blender, le pui din nou la foc, adaugi somonul tăiat fâşii şi opărit, diluezi cu restul de supă şi cu lapte şi laşi să fiarbă 5-6 minute, la foc mic. Potriveşti gustul de sare, piper, adaugi zeama de lămâie şi după 2-3 clocote supa este gata pentru a fi servită, garnisită cu pătrunjel verde şi piper proaspăt măcinat.
sursa foto: Photocuisine