Supă-cremă cu fidea
Preţul roşiilor în piaţă a scăzut foarte mult şi este şi păcat să nu profiţi de gustul şi aroma lor. Propunerea noastră de azi este o supă.
Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii
Ingrediente
1 ceapă mare
25 g unt
2 căţei de usturoi
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 lingură pastă de tomate
1 kg roşii
2 linguriţe zahăr
1 frunză de dafin
100 g fidea
600 ml supă de pui sau legume
½ legătură pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt până se înmoaie. Adaugi usturoiul pisat, boiaua de ardei şi laşi pe foc un minut. Pui pasta de tomate, mai laşi 1-2 minute, după care adaugi roşiile tocate mărunt, zahărul, frunza de dafin, supa de legume şi laşi să fiarbă totul 20-30 de minute.
Între timp, fierbi fideaua al dente în apă cu sare şi o scurgi. Scoţi frunza de dafin din supă, o răstorni într-un blender şi o mixezi până se omogenizează. O treci printr-o sită pentru
a elimina orice piele sau seminţe rămase, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o încălzeşti.
Pui fideaua, amesteci şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.