Supă-cremă cu fidea

25 iunie 2014   Altele

Preţul roşiilor în piaţă a scăzut foarte mult şi este şi păcat să nu profiţi de gustul şi aroma lor. Propunerea noastră de azi este o supă.

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 ceapă mare

25 g unt

2 căţei de usturoi

1 linguriţă boia de ardei dulce

1 lingură pastă de tomate

1 kg roşii

2 linguriţe zahăr

1 frunză de dafin

100 g fidea

600 ml supă de pui sau legume

½ legătură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt până se înmoaie. Adaugi usturoiul pisat, boiaua de ardei şi laşi pe foc un minut. Pui pasta de tomate, mai laşi 1-2 minute, după care adaugi roşiile tocate mărunt, zahărul, frunza de dafin, supa de legume şi laşi să fiarbă totul 20-30 de minute.

Între timp, fierbi fideaua al dente în apă cu sare şi o scurgi. Scoţi frunza de dafin din supă, o răstorni într-un blender şi o mixezi până se omogenizează. O treci printr-o sită pentru

a elimina orice piele sau seminţe rămase, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o încălzeşti.

Pui fideaua, amesteci şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Mai multe