Supă-cremă de broccoli cu ciuperci
Vei adora această supă, perfectă pentru serile în care-ţi doreşti o cină uşoară.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de broccoli cu ciuperci
500 g broccoli
200 g iaurt grecesc
3 căţei de usturoi
1 lămâie
1 linguriţă fulgi de ardei iute
sare
piper
1 lingură ulei
200 g ciuperci
2 linguri parmezan ras
pătrunjel
Cum se prepară supă-cremă de broccoli cu ciuperci
Rupi broccoli bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece. Le fierbi în apă cu sare 4-5 minute. Le scurgi, dar păstrezi aproximativ 300 ml din supa în care au fiert. Pui broccoli în blender, torni supa păstrată, iaurtul grecesc, 2 căţei de usturoi tocat, 2 linguri zeamă de lămâie, ½ linguriţă fulgi de ardei iute, sare şi piper, după gust. Pasezi până când supa capătă o consistenţă cremoasă.
Încingi uleiul în tigaie şi sotezi ciupercile feliate. Adaugi căţelul de usturoi rămas pisat, 2 linguri zeamă de lămâie şi restul de fulgi de ardei iute. Laşi până când scade zeama lăsată de ciuperci şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Serveşti supa cu ciupercile sotate.