Supă cremă de ciuperci
O reţetă simplă de supă cremă de ciuperci.
Supă cremă de ciuperci
Supele cremă sunt o idee genială, fie că vorbim de prânz sau cină. Sunt uşoare şi le poţi face rapid.
Ingrediente:
1 kg ciuperci
300 ml lapte
200 g smântână
3 căţei usturoi
2-3 cepe
2-3 linguri ulei
2 linguri unt
1 legătură mărar
1 litru supă
1 cartof
boia
sare
piper
Supă cremă de ciuperci
Într-o cratiţă încălzită se pun uleiul şi untul şi apoi ceapa tăiată mărunt şi sare. Căleşte ceapa pentru 5 minute şi apoi adaugă usturoiul, ciupercile tăiate mărunt. Găteşte totul până când ciupercile se înmoaie şi îşi pierd din volum. Adaugă boia şi mărar, cartoful mărunţit şi supa de pui.
Lasă totul la fiert pentru 20 de minute. După ce cartofii au fiert, asezonează cu sare şi piper, opreşte focul şi adaugă laptele rece şi smântâna. Pasează totul într-un blender.
Serveşte cu crutoane.