Supă-cremă de ciuperci

2 martie 2016   Altele

Una dintre cele mai delicioase supe, este această supă-cremă de ciuperci, de care cu greu mă satur. Combin cu drag tot felul de ingrediente, pentru a ieşi supa cât mai bună. Şi de fiecare dată primesc laude de la cei dragi. Poţi prepara cu succes şi tu o supă cremă de ciuperci.

Supă-cremă de ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

500 g ciuperci 50 g unt 2 cepe ½ ţelină 1 albitură 2 căţei de usturoi 100 ml smântână sare piper 1 ½ l supă de pasăre

Supă-cremă de ciuperci - Cum se prepară

Speli sub jet de apă şi tai mărunt ciupercile. Pui pe foc vasul în care vrei să prepari supa, topeşti untul, căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Când devin sticloase, torni supa de pasăre, precum şi ţelina şi albitura tocate. Fierbi până când rădăcinoasele devin moi, apoi adaugi ciupercile şi mai fierbi

10 minute.

Dai vasul deoparte şi pisezi legumele cu blenderul, apoi pui vasul pe foc, potriveşti de sare şi piper, dai câteva clocote, ca să se combine aromele, şi opreşti focul. La final, adaugi smântâna. Supa se poate servi fierbinte sau călduţă.

Mai multe