Supă-cremă de ciuperci
Ni s-a făcut din nou poftă de supă-cremă de ciuperci, motiv pentru care am făcut o altă încercare şi vă prezentăm o nouă reţetă, de care suntem foarte mulţumiţi de cum ne-a ieşit.
Ingrediente
75 g unt 2 cepe 2 căţei de usturoi 700 g ciuperci 1,5 l supă de pui 1 ceaşcă smântână sare piper 50 g caşcaval pătrunjel verde
Mod de preparare
Speli ciupercile şi le pui la scurs. Topeşti într-o cratiţă untul şi adaugi usturoiul şi cepele tocate mărunt. Laşi până când ceapa devine sticloasă.
Adaugi ciupercile, sare şi piper şi laşi la călit 10 minute. Înainte să pui supa scoţi 2-3 linguri de ciuperci şi le dai deoparte. Adaugi supa de pui, dai focul mic şi laşi la fiert aproximativ 1 oră.
Dai deoparte să se răcorească puţin. Treci supa prin blender până se pasează bine ciupercile şi adaugi smântâna. După ce ai pus supa în vase adaugi câteva ciuperci întregi, pătrunjel verde tocat şi caşcaval răzuit.
sursa foto: StockFood