Supă-cremă de ciuperci în pâine

12 martie 2016   Altele

Ce poate fi mai bună decât o supă-cremă de ciuperci? Şi nu oricum, ci servită în pâine. Cred că ţi-am făcut o poftă... Iată ce uşor se prepară!

Ingrediente

2 cepe mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină potrivită 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete ulei 3 l apă sare piper pătrunjel

1 linguriţă rasă de chimen

frunze de salată verde pentru decor

Preparare

1. Cureţi şi speli ceapa, rădăcina de pătrunjel, cartofii, ţelina şi le tai în patru. Speli ciupercile bine şi le tai felii potrivit de subţiri. Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ciupercile 2-3 minute.

2. Într-o oală mare fierbi, cu puţină sare, ceapa, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina şi, când sunt aproape fierte adaugi ciupercile călite Mai laşi la fiert aproximativ 15-20 de minute. Scoţi toate ingredientele într-un vas (păstrează supa obţinută, dar şi câteva ciupercuţe pentru decor) şi pasează-le cu blenderul. Torni piureul în supă, adaugi chimenul, piperul şi sarea, după gust. Mai laşi pe foc10 minute ca să se combine aromele.

3. Tai o pâine rotundă în două (de preferat, graham) şi o scobeşti de miez cu mâna până când obţii o adâncitură potrivită. Pui aici unul, două polonice cu supă-cremă şi asezonezi cu pătrunjel verde şi ciupercuţele păstrate. Aşezi pe o farfurie întinsă decorată cu frunze de salată.

Mai multe