Supă-cremă de conopidă
Conopida nu este acel aliment după care să se dea în vânt multă lume. Fie gustul, dar mai ales mirosul ne împiedică de celel mai multe ori să facem din conpoidă alimentul preferat. Şi totuşi, sunt unele mâncăruri cu conopidă care sunt absolut delicioase şi care fac din cei mai înverşunaţi duşmani ai legumei, unii dintre cei mai mari fani. Una dintre ele este chiar această supă-cremă de conopidă.
Supă-cremă de conopidă - Ingrediente (4 porţii)
400 g conopidă 30 g făină 75 g unt 1 ceapă 1 ou 100 g franzelă sare piper 50 smântână
Supă-cremă de conopidă - Mod de preparare
Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. După ce a fiert, strecori, dar păstrezi zeama în alt vas şi treci conopida prin jet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere. Bucheţelele întregi le păstrezi pentru garnitură sau ornat, iar restul pasezi prin sită.
Căleşti ceapa cu o parte din unt, adaugi făina şi stingi cu zeama în care a fiert conopida. Amesteci cu conopida pasată şi pui pe foc să mai dea în clocot. Potriveşti de sare şi piper. Iei de pe foc şi dregi cu oul bătut împreună cu smântâna subţiată cu puţină supă. Pui uşor să nu se taie crema de conopidă. Serveşti cu unt, bucheţele de conopidă şi crutoane pe care le faci din franzelă.