Supă cremă de conopidă şi turmeric de post
A început postul Crăciunului, iar mâncărurile fără carne sunt la mare căutare. Alege să prepari o supă cremă uşoară de conopidă şi turmeric, foarte bună şi pentru răceală. Serveşte-o cu năut crocant, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
2 linguri ulei ½ ceapă tocată 2 căţei de usturoi, feliaţi 1 conopidă, tăiată bucăţele 150 g caju, opţional 1 – 1/2 lingură turmeric 1.5 l apă zeamă de lămâie, după gust sare piper pătrunjel tocat, după gust năut crocant, pentru servire
Mod de preparare – Supă cremă de conopidă şi turmeric
Sotezi ceapa împreună cu usturoiul, bucăţelele de conopidă şi caju, în puţin ulei. Amesteci cu turmericul şi ţii pe foc aproximativ 10 minute.
Adaugi apa şi laşi să clocotească uşor, până ce legumele se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai toate ingredientele la blender până la omogenizare. Dacă supa este prea groasă, o mai tai cu puţină apă şi zeamă de lămâie. Serveşti, dacă vrei, supa cu năut crocant.
Întinzi într-o tavă boabe de năut la conservă, le presari cu sare şi piper, le stropeşti cu puţin ulei şi le dai la cuptorul încins 30-40 de minute.
Sursa https://pinchofyum.com