Supă-cremă de dovleac

27 septembrie 2015   Altele

Originar din America de Sud, unde creştea în stare sălbatică, a fost introdus în Europa la sfârşitul secolului al XVI-lea. Astăzi, este cultivat în regiunile temperate din toată lumea.La gătit se foloseşte în special fructul. varietăţile de iarnă (mai seci şi mai dulci) sunt folosite în special la prepararea produselor de patiserie.

Ingrediente

1 kg dovleac 2 cepe 2 morcovi 1 l supă de legume 20 g unt ½ ardei iute 50 g bacon 25 ml ulei de floarea-soarelui 50 ml smântână 2 căţei usturoi crutoane sare piper

Mod de preparare

Tai dovleacul cubuleţe, cepele şi usturoiul feliuţe. Morcovii îi dai prin răzătoare. Topeşti untul într-o oală şi torni uleiul. Adaugi ceapa şi o ţii până când devine sticloasă, apoi usturoiul, morcovii, dovleacul şi torni supa, în fir subţire. Laşi la fiert 45 de minute, la foc mic. Frigi baconul, pe ambele părţi, într-o tigaie fără ulei, îl scoţi şi îl laşi deoparte.

Opreşti focul, dai oala deoparte şi pasezi cu blenderul. Torni smântâna, mixând continuu. Guşti şi potriveşti de sare şi piper. Pui pe foc să dea câteva clocote şi dai deoparte. Serveşti cu ardei iute tăiat fin, crutoane şi feliuţe de bacon şi seminţe de dovleac.

Mai multe