Supă-cremă de fasole şi legume

7 mai 2015   Altele

Fasolea roşie este mai rar folosită în bucătăria românească. Din acest motiv, ne-am gândit să-ţi propunem o reţetă de supă-cremă de fasole şi legume, în caz că te-i plictisit de clasicile şi banalele iahnii, salate calde ori fasole bătută.

Supă-cremă de fasole şi legume - Ingrediente

250 g fasole boabe albă 250 g fasole roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 2 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 ardei iute sare piper

Supă-cremă de fasole şi legume - Mod de preparare

Se curăţă, se spală fasolea (şi albă, şi roşie) şi se pune la înmuiat 10-12 ore. Se scurge apa în care a stat, se acoperă cu apă şi se pune la fiert până se înmoaie bine, schimbând apa de două ori. După ce a fiert fasolea, se strecoară. În apa în care a fiert fasolea se fierb morcovii, păstârnacul, cartofii şi ceapa, curăţate şi tăiate. Se scot legumele şi se paseză în blender împreună cu fasolea. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune piureul de legume, se lasă câteva secunde şi se subţiază cu zeamă în care au fiert fasolea şi legumele. Supa-cremă de fasole şi legume se condimentează, după gust, cu sare şi piper, se adaugă usturoiul zdrobit şi, când se serveşte, se presară în farfurie rondele de ardei iute.

Mai multe