Supă-cremă de fenicul cu lapte bătut

19 iunie 2014   Altele

Propunerea noastră de azi pentru un meniu reuşit este această supă uşoară şi săţioasă. O poţi încerca şi tu!

Ingrediente

3 linguri unt 1 fir praz, spălat şi tocat 1 cartof, tăiat bucăţi 3 căni şi jumătate de supă de pui 2 căni lapte bătut 1 cană fenicul tocat sare piper jumătate cană smântână somon afumat pentru ornat (optţional)

Mod de preparare

Topeşte untul într-o oală la flacără potrivită. Adaugă prazul, asezonează cu sare, acoperă cu un capac şi lasă pe foc, până se înmoaie, cam 15 minute.

Adaugă cartofii şi supa. Când începe să clocotească , dă focul mic şi lasă să bolborosească până se înmoaie cartofii. Cam 20 de minute. Încorporează feniculul şi mai lasă pe foc, cam 5-7 minute.

Pune întreaga compoziţie într-un blender şi paseză până obţii o compoziţie de piuree dar mai subţire. O transferi într-un vas mare. Asezonezi cu sare şi piper. Încorporează smântâna şi laptele bătut şi potriveşte de sare şi piper. Dacă este nevoie, mai poţi subţia crema cu puţină supă de pui sau apă încălzită.

Opţional, poţi garnisi cu fâşii de somon afumat. Supa poate fi servită caldă sau rece.

sursa: food52.com

Mai multe