Supă-cremă de legume
Când mai faci pauză de carne, iată o reţetă de supă-cremă de legume, foarte gustoasă.
De ce ai nevoie ca să faci supă-cremă de legume:
1 ceapă mare
4-5 morcovi medii, curăţaţi
4 tulpini de ţelină
1 lingură ulei
sare
1/4 linguriţă fulgi de ardei iute
3 cartofi medii
3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi jumătăţi
3 căni supă de pui sau legume
2 foi de dafin
3 crenguţe de cimbru (sau 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit)
1/4 cană smântână sau lapte de cocos
Cum prepari supă-cremă de legume:
Toci ceapa şi ţelina mărunt, iar morcovii şi cartofii cuburi.
Încălzeşti ulei într-o oală la foc mediu-mare. Pui la călit ceapa, morcovii şi ţelina, adaugi sare şi fulgii de ardei. Căleşti, amestecând din când în când, până când legumele se înmoaie, 5-10 minute. Adaugi cartofii, usturoiul, foile de dafin şi cimbrul. Căleşti 5 minute. (poţi să mai adaugi ulei dacă e nevoie).
Torni supa şi o ţii pe foc mediu-mare până dă un clocot. Reduci focul şi fierbi până când furculiţa intra uşor în cartofi, circa 15 minute. Iei de pe foc, scoţi foile de dafin şi crenguţele de cimbru şi cu blenderul pasezi până când obţii o cremă moale. Adaugi smântâna, sau, dacă vrei să fie de post, lapte de cocos. Guşti şi mai asezonezi cu sare şi piper, dacă e cazul.