Supă-cremă de legume

8 iulie 2017   Altele

Dacă vrei să prepari ceva rapid, pentru că nu poţi sta din cauza căldurii prea mult în bucătărie, încearcă o delicioasă supă-cremă de legume.

Ingrediente

2 ½ l supă de legume 4 morcovi 2 fire praz 1 ţelină 500 g cartofi 1 ceapă sare piper 1 lingură unt 1 cană mazăre piept de pui fript, opţional mărar, după gust

Mod de preparare

Speli, cureţi şi tai legumele după cum doreşti şi le pui la fiert în supă. Presari sare, după gust. După ce s-au înmuiat, pui legumele în blender, ceapa o arunci, păstrezi câteva feliuţe de morcov, şi le mărunţeşti.

Crema fină pe care o obţii o freci cu untul, apoi adaugi din zeama rămasă atât cât o vrei de groasă şi mixezi de câteva ori. O răstorni înapoi în vasul în care a fiert şi o mai aşezi pe foc câteva minute. Dacă vrei, presari şi puţin piper.

O serveşti cu bucăţele de piept de pui, feliuţe de morcov şi mărar mărunţit.

Foto: Profimedia

Mai multe