Supă-cremă de legume

27 august 2014   Altele

După un un meniu de sărbătoare, destul de solicitant pentru ficat, avem o idee, sperăm noi bună, pentru curăţarea lui, dar şi pentru odihna stomacului: o supă-cremă de legume.

Ingrediente pentru supă-cremă de legume

1 ceapă 3 morcovi 4 cartofi medii 1 ţelină 3-5 căţei usturoi 750 ml supă legume 200 ml smântână 1 lingură ulei  sare piper crutoane

Mod de preparare pentru supă-cremă de legume

Cureţi, speli şi tai bucăţi mari rădăcinoasele şi cartofii. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le mărunţeşti, apoi le căleşti în puţin ulei. Pui la fiert cartofii, morcovii şi ţelina.

Când sunt aproape gata, adaugi ceapa călită, apoi mai laşi 5-10 minute. Le scoţi din apă cu o spumieră, le pasezi cu un mixer vertical şi torni treptat din apa în care au fiert, mai multă sau puţină, după preferinţă, în funcţie de cât de groasă vrei supa. Pui din nou la foc mic, adaugi puţin câte puţin smântâna şi amesteci bine.

O mai laşi pe foc 10 minute ca să se combine aromele, potriveşti de sare şi piper şi serveşti supa-cremă de legume cu crutoane.

Mai multe