Supă-cremă de linte
Dă startul unei mese în familie, la final de săptămână, cu această supă-cremă de linte.
Ingrediente
500 g linte 3 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 2 cepe 1 lingură chimen 1 linguriţă boia iute 100 g unt sare piper zeamă de lămâie, opţional
Mod de preparare
Cureţi legumele şi le speli. Ceapa o crestezi puţin la unul din capete, morcovii îi tai în două, iar ţelina o faci cuburi mai mari. Le pui pe toate la fiert în 3 l de apă. Când legumele se înmoaie, adaugi lintea spălată bine în mai multe ape. Laşi totul pe foc, până se fierbe bine. Strecori lintea şi legumele, apoi le pui într-un castron mai mare şi opreşti zeamă. Scoţi ceapa şi pasezi restul cu blenderul. Pui piureul într-o oală, la foc mic, adaugi untul şi amesteci până se topeşte. Treptat, pui din supa oprită, până când ajungi la consistenţa dorită. Adaugi chimenul, boiaua, sare şi piper, după gust, şi laşi să mai dea în câteva clocote. Serveşti supa ca atare sau, dacă vrei, cu zeamă de lămâie.