Supă-cremă de mazăre
Nu ştim voi, dar noi nu ne mai săturăm de supe-creme. Motiv pentru care ne-am propus să împărtăşim cu voi secretul preparării lor. Astzăi a venit rândul unei gustoase supă-cremă de mazăre.
Ingrediente pentru supă-cremă de mazăre
500 g mazăre 2 morcovi noi 1/2 ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei 2 linguri caşcaval ras mărar verde sare piper
crutoane
felii de morcov fiert
tije de ţelină tăiate rondele
Mod de preparare pentru supă-cremă de mazăre
Se curăţă legumele, se taie mărunt şi se călesc împreună cu uleiul bine încins şi două linguri de apă. Separat, se fierbe mazărea în apă cu sare până când boabele sunt bine pătrunse.
Se adaugă legumele călite peste mazăre şi se lasă să fiarbă împreună câteva minute până când se întrepătrund gusturile.
Se scurg legumele, se păstrează câteva rondele de morcov şi zeama, iar restul se mixează. Se subţiază cu zeama, în care au fiert, până la consistenţa dorită, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă mărarul tocat fin şi caşcavalul ras.
Se serveşte caldă decorată cu felii subţiri de morcov fiert, tije de ţelină tăiate rondele, crutoane şi piper măcinat proaspăt.