Supă cremă de mazăre
Această supă este revigorantă, aromată şi foarte uşor de preparat. Este perfectă pentru o cină sau, de ce nu, pentru o ocazie specială!
Ingrediente
4 linguri unt 2 fire praz, tocat 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 2 căţei usturoi, pisaţi 4 căni supă de pui 500 g mazăre 1 cană smântână 1 cană linte
Mod de preparare
Pune o oală adâncă la flacără medie. Adaugă untul, iar când acesta s-a topit pune prazul tocat. asezonează cu sare şi piper. Sotează prazul până capătă o culoare gălbuie şi se mai înmoaie. Adaugă usturoiul, lasă-l timp de un minut, apoi varsă supa de pui.
Când fierbe apa, adaugă mazărea. Lasă să bolborosească la flacără medie cam 5 minute sau până când se înmoaie mazărea. Pune şi lintea fiartă în prealabil şi mai lasă să clocotească un minut. Dă la o parte supa de pe foc şi vars-o într-un blender (dar poţi folosi şi blenderul de mână, cel care pasează). Pasează până obţii consistenţa unui piure.
Pune iar supa pe foc, adaugă smântâna şi amestecă până se încorporează. Serveşti cu crutoane.
sursa: lifemadesimplebakes.com