Supă cremă de rădăcinoase şi ciuperci
Un deliciu culinar, aşa se poate descrie supa cremă de rădăcinoase şi ciuperci, o reţetă care se prepară rapid şi care este extrem de săţioasă. Încearc-o şi tu!
Ingrediente Supă cremă de rădăcinoase şi ciuperci
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 200 ml lapte
- 25 g făină
- ulei
- sare
Mod de preparare Supă cremă de rădăcinoase şi ciuperci
Curăţă rădăcinile de ţelină şi păstrârnac, la fel şi ciupercile. Spală bine legumele şi taie-le bucăţi. Pune la fiert apă cu sare şi scufundă-le.
Lasă-le la fiert până când se inmoaie, apoi strecoară apa şi lasă-le la scurs. Legumele fierte se pasează bine până când se obţine o pastă cremă.
Separat, amestecă făina cu laptele până când amestecul devine omogen şi încorporează pasta cremă de rădăcinoase şi ciuperci. Pune 2-3 linguri de ulei şi asezonează cu sare după gust. Pune la fiert până când dă în clocot.
Dacă supa este mult prea groasă, poţi completa cu apă şi da în încă un clocot. Se serveşte caldă, cu verdeaţă proaspătă şi crutoane.
Poftă bună!