Supă-cremă de roşii cu găluşte
Roşii şi găluşte...O combinaţie perfectă. Dacă vrei, pentru a obţine cele mai bune găluşte poţi urmări acest filmuleţ sau pur şi simplu vezi reţeta noastră de la această supă-cremă de roşii cu găluşte.
Supă-cremă de roşii cu găluşte - Ingrediente
2 kg roşii moi 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 1 ardei gras 2 cartofi 1-2 linguri de ulei sare piper 1 legătură pătrunjel smântână busuioc
2 ouă
1 lingură de ulei
griş
Supă-cremă de roşii cu găluşte - Mod de preparare
Descojeşti roşiile şi le toci. Speli şi cureţi legumele, le tai mărunt şi le căleşti, apoi torni un litru de apă fierbinte şi, când legumele s-au înmuiat, adaugi roşiile. Laşi la fiert. După ce s-au fiert, le pui într-un vas şi le mixezi cu blenderul vertical. Dacă vrei, poţi strecura zeama, ca să obţii o supă mai fină şi fără sâmburi. Pui din nou pe foc şi dacă ţi se pare că este prea groasă, mai poţi turna apă fierbinte, apoi potriveşti de sare şi piper.
Pentru găluşte, baţi ouăle, adaugi uleiul în fir subţire, bătând continuu. Pui grişul în ploaie şi amesteci până când obţii o compoziţie de consistenţă potrivită. Iei cu linguriţa şi pui găluştele în supă. Ai grijă ca aceasta să nu clocotească, pentru că se pot împrăştia. Le laşi la fiert aproximativ 15 minute. Opreşti focul şi adaugi pătrunjelul tăiat fin.
Pentru un gust mediteraneean, poţi pune în supă şi busuioc. În momentul servirii, poţi adăuga, dacă vrei, şi o lingură cu smântână.