Supă-cremă de spanac
Încearcă o supă delicioasă şi cremoasă, cu mult spanac. Pe lângă faptul că este sănătoasă, reţine că spanacul este o sursă excelentă de fier.
Supă-cremă de spanac - Ingrediente
500 g spanac 4 cartofi 1 morcov 1 ţelină 1-2 căţei de usturoi, pisaţi ½ ceapă tocată 1-2 linguri ulei sare, după gust piper, după gust
Cum se prepară supa-cremă de spanac
Speli spanacul, apoi îl opăreşti câteva minute. Păstrezi zeama.
Într-un vas, căleşti usturoiul şi ceapa în ulei încins, 2-3 minute. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, morcovul şi ţelina date prin răzătoare si completezi cu apă atât cât să acoperi ingredientele. Laşi la fiert aproximativ 20 de minute.
Mixezi legumele şi spanacul la blender şi torni din zeama păstrată atât cât vrei să fie de groasă supa. Condimentezi cu sare şi piper. Serveşti cu frunze de spanac proaspete.
Foto: Profimedia