Supă-cremă de spanac

3 martie 2016   Altele

Mineralizant şi stimulent, spanacul este indicat convalescenţilor, persoanelor anemice, obosite vârstnice, stimulând funcţionarea inimii şi a pancreasului. Prepară o supă-cremă de spanac proaspăt pentru a te bucura de beneficiile acestei legume.

Supă-cremă de spanac - Ingrediente (4 porţii)

500 g spanac 1 cartof mare alb 1 lingură ulei 750 ml supă de legume 1 lingură de făină sare piper

Supă-cremă de spanac - Mod de preparare

Tai cartoful cubuleţe, toci mărunt frunzele de spanac, le stropeşti cu ulei şi le căleşti până se înmoaie. Amesteci permanent să nu se lipească pe fundul vasului.

Adaugi făina şi stingi cu jumătate din supa de legume. Laşi la fiert.

Strecori supa, pui în blender cartofii şi spanacul, scoţi şi diluezi cu supa în care au fiert şi cu restul de supă, ca să obţii consistenţa dorită. Pui la foc mic şi adaugi sare şi piper, după gust. O poţi servi atât caldă, cât şi rece.

Mai multe