Supă-cremă de spanac

27 martie 2015   Altele

Ar fi păcat să nu profităm de abundenţa de spanac din pieţe şi să nu preparăm feluri de mâncare diverse cu această legumă bogată în fier. Aşa că, te poftim, printre altele, şi la o supă-cremă de spanac.

Ingrediente pentru supă-cremă de spanac

500 g spanac 1 morcov 2 cartofi 1 ţelină mică 200 ml smântână 200 ml lapte dulce 2 linguri ulei de măsline sare piper

Mod de preparare pentru supă-cremă de spanac

Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge, apoi se opăreşte două minute în apă cu sare şi se scurge din nou. Separat, se curăţă legumele, se taie bucăţi mari şi se fierb în apă cu puţină sare, după care se strecoară, păstrându-se zeama. Se trec legumele şi spanacul prin blender (sau prin sită) până se transformă în pastă. Se adaugă uleiul de măsline, smântâna şi treptat lapte cald sau zeamă în care au fiert legumele până se obţine consistenţa dorită. Supa-cremă de spanac se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se serveşte imediat cu pâine prăjită, presărată cu brânză rasă sau caşcaval.

Mai multe