Supă-cremă de usturoi

5 septembrie 2015   Altele

O aromă deosebită şi un gust cu totul şi cu totul special! Asta am putea spune despre această reţetă!

Ingrediente

7 căpăţâni de usturoi 7 cartofi 2 cepe 3 morcovi 3 albituri 1 ţelină sare piper 750 ml supă de legume 1 crenguţă de cimbru 1 foaie dafin 2 linguri ulei

Mod de preparare

Căleşti ceapa tăiată fin în uleiul bine încins, iar când aceasta devine sticloasă adaugi usturoiul feliat, morcovii, ţelina şi albitura date prin răzătoare, laşi câteva minute şi torni supa clocotită şi cartofii tăiaţi. Adaugi foaia de dafin şi cimbrul. După ce s-au fiert legumele, potriveşti de sare şi piper, îndepărtezi foaia de dafin şi cimbrul, opreşti focul şi o laşi la răcorit. O amesteci în blender până când obţii o supă cremoasă şi o serveşti călduţă cu crutoane.

Mai multe