Supă cremoasă de legume cu porumb
Ingrediente
550 g porumb (congelat sau din conservă)
475 ml lapte degresat
1 linguriţă de ulei de măsline
1 ceapă mare tocată
1 ardei gras mare tocat
1 dovlecel de mărime medie tocat
475 ml supă de legume
2 roşii tocate
1 linguriţă de sare
Piper
Busuioc proaspăt
Mod de preparare
Pune 280 grame de porumb şi laptele într-un blender şi lasă-le cât să se omogenizeze bine.
Pune uleiul într-o oală de supă şi lasă-l să se încingă. Pune ceapa, ardeiul şi dovlecelul şi lasă-le să se pătrundă amestecând din când în când. După 5 minute, adaugă restul de porumb şi supa şi lasă compoziţia să fiarbă. Când supa clocoteşte pune amestecul de porumb cu lapte şi roşiile şi mai lasă-le un pic pe foc, până ajunge la punctul de fierbere. Se presară sare, piper. Serveşte supa cu busuioc proaspăt tocat mărunt.