Supă cu fructe de mare

22 august 2013   Altele

Din repertoriul culinar de vară nu trebuie să-ţi lipsească această supă cu fructe de mare. Coniacul şi verdeţurile îi dau o savoare inconfundabilă!

Ingrediente:

3 linguri de unt

ceapă verde tocată

2 linguri ţelină tocată

3 linguri făină

300 ml lapte

1 lingură pastă de tomate

200 g smântână

250 g carne de crab

250 g creveţi

2 linguriţe coniac

sare

½ linguriţă piper

verdeaţă de garnitură

Mod de preparare:

2

45 min

medie

Încălzeşti untul la foc mic, adaugi ceapa şi ţelina tocate şi le sotezi până se înmoaie.

Adaugi făina şi amesteci permanent pentru a nu se arde. Stingi cu lapte şi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând permanent, până ce se îngroaşă.

Condimentezi cu sare şi cu piper, după gust, adaugi pasta de tomate, smântâna, fructele de mare şi coniacul.

Laşi totul la fiert 10-15 minute şi o serveşti fierbinte, garnisită cu verdeaţă.

Mai multe