Supă de cartofi, cremoasă şi aromată
Ingrediente
5 cartofi se mărime medie
1 ceapă medie
3 morcovi de mărime medie
1 ţelină de mărime medie
500 ml supă de pui
sare
piper
50 g unt
50 g făină
150 ml lapte
100 g smântână
Pentru servit: crutoane, bacon uşor prăjit, brânză cheddar răzuită, ceapă verde tocată mărunt
Mod de preparare
Pui la fiert cartofii, morcovii, ţelina şi ceapa la fiert în supa de pui. Laşi 40 de minute până când cartofii sunt fierţi.
Între timp, topeşti untul şi adaugi în el făina şi laşi 1 minut amestecând constant. Adaugi laptele şi mai laşi până ce amestecul începe să facă bule.
Când cartofii au fiert, adaugi amestecul de lapte şi făină şi amesteci. Pui smântâna şi mixezi cât poţi de bine.
Pui supa în boluri şi deasupra adaugi, după gust, bacon, brânză cheddar şi ceapă verde tocată mărunt.