Supă de cartofi noi cu mărar

3 iunie 2016   Altele

Există diverse soiuri de cartofi pe întreaga planetă. Cu miile sunt şi felurile de mâncare pe care le poţi prepara cu ei. Una din plăcerile pirmăverii sunt cartofii noi şi felurile de mâncare pregătite cu aceste ingrediente. Propunerea noastră de astăzi este cea de supă de cartofi noi cu mărar. Dacă vrei să acreşti supa, o poţi face adăugând zeamă de lămâie după ce o subţiezi cu lapte.

Supă de cartofi noi cu mărar - Ingrediente (6 porţii)

500 g cartofi noi 1 ceapă 500 ml lapte 4 linguri smântână 1 legătură mărar verde sare

Supă de cartofi noi cu mărar - Mod de preparare

Într-un litru de apă fierbi ceapa tăiată bucăţi, aproximativ 15 minute. Adaugi cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cubuleţe, lăsând câţiva întregi. Potriveşti de sare, după gust, şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute. Strecori zeama, zdrobeşti cartofii tăiaţi, păstrându-i în continuare pe cei întregi.

Torni peste piureul de cartofi zeama strecurată, subţiezi cu lapte şi după două-trei clocote dai vasul deoparte de pe foc. Adaugi mărarul tocat mărunt. Serveşte supa caldă, adăugând smântâna la masă.

Tartă cu cartofi noi şi broccoli

Tartă cu cartofi noi şi broccoli

Salată de cartofi noi

Salată de cartofi noi

Mâncare de vită cu cartofi noi

Mâncare de vită cu cartofi noi

Mai multe