Supă de ceapă

25 septembrie 2014   Altele

Considerată simbolul vieţii veşnice de egipteni, datorită formei sale rotunde, ceapa era oferită zeilor drept ofrandă, iar în Antichitate romanii o consumau zilnic, pentru longevitate. Pe lângă toate beneficiile sale, ceapa rămâne chiar şi astăzi regină în bucătărie, dând un gust autentic mâncărurilor tale!

Porţii: 4 Dificultate: mică Timp: 60'

Ai nevoie de

4-5 cepe mari

50 g unt

1 lingură de ulei

sare

1 l supă de vită sau de pui

piper negru

8 felii groase de pâine

100 g caşcaval sau parmezan ras

Cureţi şi tai cepele julien sau, dacă preferi, cubuleţe.

Într-o oală, la foc mediu, pui la încins untul tăiat bucăţi. Îl laşi să se topească integral şi adaugi şi lingura de ulei. Pui ceapa, amesteci bine şi presari linguriţa de sare. O laşi să se călească la foc mic, amestecând din când în când, aproximativ 30 de minute.

După ce şi-a schimbat culoarea şi a devenit uşor maronie, torni supa, preferabil de vită. Dai focul mare şi o laşi să dea în clocot, apoi o mai ţii 30 de minute, la foc mic. Sărezi şi piperezi după gust.

Tai pâinea în felii groase şi le prăjeşti pe o parte şi alta.

Pui supa în boluri şi le acoperi cu câte 2 felii de pâine prăjită, peste care presari caşcavalul sau parmezanul. Le bagi câteva minute la cuptor, pentru a se topi caşcavalul.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe