Supă de ciuperci
Când temperaturile scad în termometre este cel mai bun moment pentru a prepara o supă caldă, iar cea de ciuperci cu usturoi este pur şi simplu delicioasă.
De ce ai nevoie pentru supă
12 ciuperci champignon
300 g ciuperci pleurotus
5 felii kaizer
2 linguri unt
2 cepe
4 căţei de usturoi
sare
piper
300 ml vin alb
800 ml supă de pui
cimbru
200 g smântână
crutoane
Cum se prepară
Tai kaizerul şi-l rumeneşti în grăsimea lăsată. Îl scoţi şi pui în loc untul, ceapa tocată, pe care o rumeneşti până devine sticloasă. Adaugi usturoiul tocat şi-l rumeneşti un minut, apoi adaugi ciupercile tăiate bucăţi, sare şi piper, după gust.
După ce a scăzut zeama lăsată de la ciuperci, torni vinul şi supa, amesteci şi laşi să fiarbă. Adaugi smântâna, cimbrul şi mai adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti supa cu crutoane şi bucăţi de kaizer.