Supă de ciuperci cu cartofi
2 octombrie 2018
Altele
Ingrediente
1 lingură de ulei
2 cepe mari, tocate
20 g ciuperci uscate
1,2 l supă de legume
300 g ciuperci champignon
3 căţei de usturoi mărunţiţi
300 g cartofi tăiaţi mărunt
2 linguri de mărar proaspăt, tocat mărunt
4 morcovi tocaţi mărunt
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
8 linguri de iaurt
55 g miez de nucă
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie mare. Pui ceapa şi o laşi 10 minute. Între timp, pui ciupercile uscate în supa de legume clocotită.
Când ceapa este călită, adaugi ciupercile proaspete tocate, usturoiul, cartofii, mărarul şi morcovii şi le laşi până ciupercile se înmoaie. Apoi, pui ciupercile hidratate în supă şi laşi să fiarbă 20 de minute. Adaugi pătrunjelul.
Serveşti cu o porţie generoasă de iaurt şi miez de nucă mărunţit.