Supă de ciuperci şi praz

15 octombrie 2014   Altele

Aceasta supa de ciuperci cu praz am gătit-o chiar ieri şi ni s-a părut delicioasă. Iar prazul imprimă un gust dulceag, binevenit în această supă.

Ingrediente

300 g ciuperci albe 2 cuburi concentrat cu gust de ciuperci 2 cartofi mari 200 g păstârnac şi morcov ½ praz 30 g unt 50 g făină 1 ceapă 100 ml lapte 2 căţei de usturoi sare pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Se dizolvă cele două cuburi în 1,2 litri de apă şi se fierb. Se adaugă rădăcinoasele curăţa te şi tăiate cuburi, cartoful, ciu¬percile tăiate şi prazul. Se po¬triveşte de sare şi se lasă să fiar¬bă până ce toate legumele s-au înmuiat.

Se căleşte ceapa în unt, se adaugă făină şi se stinge cu lapte. Acest sos se toarnă în oală peste legume şi se lasă să dea un fiert. După ce totul e fiert, se adaugă peste supa de ciuperci cu praz usturoiul presat. Se aduce la masă cu pătrunjel.

Ciorba de legume cu bors de casa

Ciorba de legume cu bors de casa

Ciorba de curcan cu taitei de casa

Ciorba de curcan cu taitei de casa

Supa de cartofi in paine

Supa de cartofi in paine

sursa foto: Photoland/ImageFood

Mai multe