Supă de dovleac cu perişoare de pui

28 iulie 2014   Altele

O supă specială, uşoară şi recomandată celor care au probleme de sănătate şi trebuie să ţină un regim special.

Preparare: 1 h 10 minute

Dificultate: medie

6 porţii

Ingrediente

Pentru supă

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă

1 bucată mică de ghimbir

500 g dovleac curăţat

1,5 l supă de pui

250 ml lapte de nucă de cocos

zeama de la o portocală

1 măr ionatan mai mare

sare

piper

Pentru perişoare

500 g carne de pui tocată de 2 ori

1 ceapă potrivită

50 g orez

2 linguri ulei

1 ou

pătrunjel verde

sare

piper

Preparare

1.Tai dovleacul în bucăţi de 2-3 cm, ceapa şi ghimbirul în cuburi mici. Încingi uleiul într-o oală mai mare, înăbuşi ceapa şi ghimbirul, adaugi dovleacul şi laşi câteva minute. Torni supa de pui şi fierbi totul 30 de minute. 2. Pui supa într-un blender şi mixezi până se omogenizează. Adaugi laptele de cocos, zeama de portocală şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

3. Mărul îl tai felii subţiri, le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi le introduci la cuptor până se înmoaie puţin. Pentru perişoare, amesteci carnea cu ceapa tocată mărunt, orezul opărit 5 minute în apă cu sare şi bine scurs, oul bătut ca pentru omletă, pătrunjel verde tocat fin, sare şi piper, după gust. Formezi perişoarele şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Le scoţi cu o spumieră şi le păstrezi calde.

4. Încălzeşti supa, pui perişoarele şi o serveşti cu felii de măr şi pâine prăjită.

Foto Shutterstock

Mai multe