Supă de fasole şi crupe de orz
Ciorba de fasole este gustosă, însă supa de fasole şi crupe de orz este o delicatesă culinară.
De ce ai nevoie pentru supa de fasole şi crupe de orz
150 g fasole albă › 50 g crupe de orz › 250 g kaizer afumat › 1 morcov› 1/4 ţelină mică › 1 lingură untură › piper negru › sare › 2 linguri pătrunjel verde tocat
Cum se prepară supa de fasole şu crupe de orz
Se spală fasolea şi se pune la înmuiat în apă rece peste noapte. A doua zi, se scurge apa, se clăteşte, se pune apă rece şi se fierbe, la foc mic, până când boabele sunt pe jumătate fierte. Crupele de orz se spală, se acoperă cu apă şi se fierb al dente, la foc mic, circa 20-30 de minute.
Se taie kaizerul bucăţi şi se adaugă peste fasole. Morcovul şi ţelina se curăţă, se taie bucăţi mici şi se călesc în untură până se înmoaie pe jumătate. Se adaugă în supă cu tot cu untură şi se mai fierbe până când fasolea şi legumele sunt bine pătrunse. Se condimentează cu sare şi piper, se pun crupele de orz fierte şi pătrunjelul verde tocat.