Supă de găluşte
Supele sunt adevărate elixire pentru sănătate. Plină de legume şi verdeaţă, această supă de găluşte va fi preparatul ideal pentru masa de prânz.
Ingrediente:
Pentru supă: 2 morcovi 1 cub de pui de la knorr 1 păstârnac 2 cepe verzi sare 1 ţelină
1 ou mare
4 linguri griş
1 lingură pătrunjel verde tocat fin
Mod de preparare:
Cureţi de coajă morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi speli şi-i tai fâşii cât mai subţiri. Partea albă de la ceapa verde o tai feliuţe, în timp ce frunzele le tai fideluţă. Le pui la fiert cu 3 litri de apă şi sare după gust.
Între timp prepari aceste găluşte. Separi albuşul de gălbenuş. Baţi albuşul spumă tare cu puţină sare, după care adaugi gălbenuşul. După ce l-ai încorporat presari grişul în ploaie, pătrunjelul şi amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi grişul să se înmoaie 20 de minute. Formezi găluştele cu o lingură. Pentru a nu se prinde compoziţia, înmoaie după fiecare găluşcă lingura în apă rece.
Ai grijă ca în momentul în care le pui în supă aceasta să nu clocotească prea tare şi le laşi să fiarbă. Adaugi verdeaţa in supă de găluşte şi închizi focul.
Tocana din carne de porc cu galuste
Tocana din carne de porc cu galuste
Galuste turcesti in sos de salvie