Supă de legume

18 februarie 2014   Altele

Supa nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Astăzi te provocăm să încerci o supă bogată în vitamine şi minerale.

Ingrediente:

3-4 cartofi 2 cepe 3 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 ardei graşi 1 dovlecel mici 1 praz 1 legătură pătrunjel 1-2 linguri ulei ulei sare

Mod de preparare:

Speli legumele şi le cureţi. Tai cartofii şi dovlecelul bucăţi, iar restul legumelor cubuleţe.

Într-o cratiţă în care ai turnat uleiul căleşti uşor ceapa, prazul, rădăcinoasele şi ardeii graşi, iar când ceapa a devenit sticloasă adaugi 4 litri de apă şi le laşi să fiarbă la foc mediu. Adaugi cartofii şi laşi la fiert până când se înmoaie puţin, apoi pui dovlecelul. Încerci şi după ce s-au înmuiat legumele, potriveşti de sare, guşti şi opreşti focul.

Speli şi tai mărunt pătrunjelul şi îl presari în supă.

Mai multe